Efteråret 2019

Efter et yderst velbesøgt og meget givende foredrag om Riis-ekspeditionen torsdag den 23. oktober vender vi nu, på tærsklen til årets mørkeste og koldeste tid, blikket mod nogle af de andre spændende arrangementer og tiltag, som man kan også være en del af på Rønde Højskole og Rønde Efterskole.

Besøgsfamilier for udenlandske elever på Rønde Højskole (Karen Andreasen)

RHE’s venner er i gang med at etablere besøgsfamilier for de udenlandske elever på Rønde Højskole. De unge er interesserede i at lære danskere at kende og opleve hverdagslivet i en dansk familie. Familierne kan invitere de unge på besøg i hjemmet, tage på tur med de unge eller etablere kontakter til arbejdspladser, skoler, plejehjem eller lignende. Desuden er der mulighed for at tale med de unge på højskolen, for eksempel på ”Syng, spis og snak”-aftener.

Vi, min mand og jeg, er besøgsfamilie for efterårsholdets fem elever. Tre fra Japan, en fra Costa Rica og en fra Albanien. Alle taler fint engelsk og vil gerne lære dansk.

Vi har haft dem på besøg hjemme, og den 28. oktober har jeg haft de unge med på Rønde Skole, hvor de har besøgt to 5. klasser og en 2. klasse. De unge har alle hørt om det danske uddannelsessystem og er interesserede i at opleve, hvordan skolen fungerer. Det var en rigtig god dag, hvor de unge fortalte om sig selv, så og hørte engelsk- og danskundervisningen, oplevede en kort pause med bevægelse til musik, læste for og med anden klasse, og talte med både eleverne og lærerne. De var begejstrede over elevernes glæde ved at lære.

Har du/I lyst til at høre mere om at blive besøgsfamilie er I velkomne til at kontakte:

Karen Andreasen, 60881694, karen.n.andreasen@gmail.com

Syng, spis og snak

Vi ønsker at sprede glæden og værdien ved fællessangen – og fællesskabet – og åbner torsdag den 7. november 2019 derfor dørene for en aften med et godt måltid mad, fællessang fra højskolesangbogen og hyggelig samtale over aftenkaffen. Arrangementet lægges denne gang på dagen for folkehøjskolernes 175-års jubilæum og vil bære præg heraf.

Nærmere omtale kan findes på Rønde Højskoles såvel som på RHE’s Venners hjemmeside. Her kan man også melde sig til. Entréen inklusive spisning og kaffe beløber sig til 50 kroner.

Køb din billet her

Adventssang

På den første søndag i adventstiden, der i år netop falder på den 1. december, afvikler RHEs venner et eftermiddagsarrangement med det enkle formål i godt, hyggeligt og bredest muligt selskab at synge adventstidens mange gode sange og salmer – kendte såvel som mindre kendte. Der bydes desuden på hjemmebagte boller samt kakao; sådan en eftermiddag kan kun blive vellykket 😊.

Arrangementet finder sted i Rønde Højskoles og Rønde Efterskoles musikhus, der ligger lige op ad parkeringspladsen. Vi starter klokken 15.00 og afvikler under ledelse af Steen Ehlers to ”sæt” med sang til klaverledsagelse. Imellem disse bliver der så tid til forplejningen og (endnu mere) hyggelig snak. Forventet sluttidspunkt er klokken 16.30.

Der er fri entré til fællessangen; boller og kakao koster 20 kroner.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *