Nyt fra RHEs venner 11. januar 2024

Kære medlem af RHE’s Venner

Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år og er klar til at gå ombord i vores spændende palet af arrangementer i forårssæsonen. De afvikles alle på RHE.

  1. 14/1 kl. 14: Klaverkoncert fra Klaverakademiet

Sibelius har hovedrollen i klaverkoncert

Søndag d. 14/1 kl. 14 står der klaverkoncert fra Klaverakademiet på programmet, og her får Finlands store nationalkomponist, Johan Sibelius, den musikalske hovedrolle, når talentfulde unge pianister fra Klaverakademiet i Aarhus gæster Rønde.

Steffen Schmidt, en af de talentfulde unge, som også tidligere har medvirket ved klaverkoncerter på Rønde Højskole og Efterskole, spiller tre stykker af Johan Sibelius, bl.a. Granen og Impromptu nr. 1. Begge er nogle af de mere kendte værker komponeret i Sibelius’ dybt originale stil.

Udover Sibelius vil de unge pianister spille Fantasi i d-mol af Wolfgang Amadeus Mozart, ligesom Sergej Rachmaninov, Claude Debussy og Robert Schumann er på repertoiret.

Der er kaffe og kage efter koncerten.

Tilmelding sker på www.rhesvenner.dk eller Go-syddjurs

  1. 30/1 kl. 19.30: Foredrag med Jonas Dahl

Jonas Dahl, tidligere folketingsmedlem og skatteminister, er for nylig blevet fastansat som regionsdirektør i Region Midtjylland, efter først at have været konstitueret i stillingen. D. 30/1 kommer Jonas Dahl til Rønde og holder foredrag om behovet for aktuelle og fremtidige prioriteringer i sundhedsvæsenet. Det sker med udgangspunkt i titlen ”Udviklingen i sundhedsvæsenet de sidste 20 år – og hvor er vi på vej hen?”.

Arrangementet er et fællesarrangement mellem højskolen og RHE’s Venner, og vores medlemmer betaler en favørpris på kun 50 kroner for at deltage. Tilmelding sker via Go-syddjurs

  1. 21/2 kl. 18.30-21.00: Syng, spis & snak

RHE afvikler det traditionelle arrangement, hvor man normalt skal være hurtig med at tilmelde sig for at sikre sig en plads. Tilmelding via højskolens hjemmeside. Pris 80 kroner.

  1. 28/2 kl. 19.30: Fortælleaften med Peder Korsbæk Madsen.

Peder genfortæller Henrik Ibsens skuespil ”Peer Gynt”. Arrangementet er gratis for medlemmer, og tilmelding sker via Go-syddjurs

  1. 18/3 kl. 19.30: Sangaften med højskolelærer Anders Thorup.

Arrangementet er et fællesarrangement mellem MIR (Musik i Rønde) og RHE’s Venner, og der synges forårssange og andre sange fra Højskolesangbogen. Arrangementet er gratis for medlemmer. Tilmelding sker via Go-syddjurs

  1. 9/4 kl. 19.30: Generalforsamling i RHEs venner.

Højskoleforstander Anders Munthe indleder med at fortælle om sin vej til Rønde Højskole og spiller for til fællessange. Efter kaffepause afvikles foreningens generalforsamling. Tilmelding sker via Go-syddjurs

  1. 17/4 kl. 18.30-21.00: Syng, spis & snak

RHE arrangerer, prisen er 80 kroner. Tilmelding via højskolens hjemmeside.

  1. 30/4 kl. 17: Kursus i fermentering.

Kurset med Christian Sølvkær Andersen har desværre været ramt af to aflysninger på grund af vejrliget. Men forhåbentlig kan det gennemføres, når vi er langt inde i foråret! Nærmere information om kurset følger senere.

Venlig hilsen

Henrik Vinther